Politic

Silvia Radu a participat la Congresul Mondial Medical al Turciei. Detalii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Împreună cu ministrul Sănătății al Turciei, Dr. Fahrettin Koca, ministrul Sănătății din Moldova, Silvia Radu, a semnat, la Istanbul, Planul de acțiuni de cooperare pentru perioada 2019-2020, în domeniul sănătății, în cadrul celei de-a 5-a ediții ale Congresului Mondial Medical al Turciei.

„Turcia ne va oferi sprijin pentru dezvoltarea asistenței medicale urgente prespitalicești, modernizarea sistemului medical informațional, reducerea maladiilor transmisibile și nontransmisibile, achiziția medicamentelor și echipamentelor medicale. De asemenea, partea turcă s-a angajat să ofere suport pentru instruirea cadrelor medicale din domeniile ortopedie, ginecologie și obstetrică, medicină de urgentă, oncologie, cardiologie în Turcia și tratarea pacienților cu boli oncologice în spitatalele din țara lor” – a spus Silvia Radu.

Ministra Sănătății de la Chișinău i-a mulțumit ministrului Koca pentru sprijinul său. „Sunt sigură că vom avea relații din ce în ce mai strânse. Pentru noi orice ajutor contează, iar Turcia are deja o experiență foarte mare pe care noi putem să o folosim în beneficiul tuturor, atât al medicilor cât și al pacienților” – a mai spus doamna Radu.

Amintim că recent președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a vizitat Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.