Politic

Silvia Radu cere Consiliului Municipal Chișinău să voteze proiectul privind achiziționarea a 50 de autobuze noi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul interimar al capitalei Silvia Radu face apel către aleșii locali din Consiliul Municipal Chișinău să lase jocurile și protestele politice și să aprobe proiectul privid procurarea și asamblarea la Chișinău a 50 de autobuze.

Radu a făcut referire în mod special la consilierii din Partidul Liberal, din cauza cărora, potrivit declarației primarului interimar, proiectul dat nici nu a fost discutat la ședința precedentă a Consiliului Municipal Chișinău, scrie realitatea.

„Problema nici nu a ajuns sa fie discutată din cauza protestelor politice ale Partidului Liberal. Sper ca aleșii municipali să pună interesul chișinăuienilor mai presus de politică. Vreau să transmit tuturor consilierilor că bugetul aparține tuturor locuitorilor orașului și ei au dreptul să aibă parte de un transport decent”, a declarat Silvia Radu în cadrul ședinței de azi de la Primăria Chișinău.

Ultima dată, aleșii locali din CMC s-a întrunit în ședință publică pe 27 februarie.

În prezent, în dotarea Parcului Urban de Autobuze din capitală sunt 135 de unități de transport, la toate fiind expirat termenul de exploatare.

Telegraph Moldova amintește că pe internet circulă un video unde se arăta condițiile groaznice în care circulă pasagerii unui autobuz de pe ruta 46, Chișinău-Ghidighici. Având podeaua deformată, permițând ușor glodului de afară să pătrundă în salonul autobuzului, autobuzul trebuie schimbat.

 

loading...

Comments are closed.