Politic

Silvia Radu și Monica Babuc surprinse la Iași de ziua unirii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul interimar de Chişinău, Silvia Radu, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, au participat azi la evenimentele consacrate celor 10 ani de la semnarea Acordului de înfrăţire între municipiile Iaşi şi Chişinău.

„Suntem în anul Centenarului Marii Uniri. Chiar dacă acum suntem două state, nimeni nu poate nega legătura de sânge dintre noi”, a declarat Silvia Radu.

În acest context, primarul interimar a venit cu o propunere pentru a oferi un ajutor concret turiştilor din cele două ţări, care vor ca în anul Centenarului să viziteze Chişinăul sau Iaşiul.

„Consider că ar fi util dacă am lansa un  program în parteneriat, ca cetăţenii din Iaşi şi din Chişinău să poată vizita gratuit muzeele din cele două localităţi. Cetăţenii din Iaşi să primească gratuitate în Chişinău şi invers. Moldovenii să poată vizita frumoasele muzee din Iaşi, fără a mai plăti taxă de intrare. Este un gest simbolic, ce poate ajuta însă la promovarea turistică şi la înţelegerea mai bună atât a punctelor comune, cât şi a realităţilor cotidiene”, a subliniat Radu.

Telegraph.md amintește că la 24 ianuarie 1859 a avut loc Unirea Principatelor Moldova și Munteania (Mica Unire), prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate unite într-un singur stat național România cu o singură capitală – București.

loading...

Comments are closed.