Simona Halep e în semifinale la Indian Wells! Revenire senzațională contra Petrei Martic, cu cine va juca în semifinale?

simona halep, wta, sport romania, clasamentul mondial de tenis

Simona Halep (1 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului Premier Mandatory de la Indian Wells după ce a revenit superb în testul complicat din sferturi cu Petra Martic (51 WTA). Croata a condus cu 3-1 în decisiv, dar liderul mondial a revenit magistral și a obținut calificarea în penultimul act.

Jucătoarea din țara vecină s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 6-7 (5), 6-3, după două ore și 24 de minute de tenis spectacol.

În semifinale, Simona se va duela cu Naomi Osaka, scrie gsp.

Simona a debutat excelent în meci și a făcut break chiar în game-ul inaugural. De acolo, ambele jucătoare au mers cap la cap, însă avantajul obținut de Simona în primul game s-a dovedit a fi decisiv.

Jucătoarea din România a fost indestructibilă pe propriul serviciu și a închis manșa la 4, după 40  de minute.

Setul doi a debutat într-o manieră complet diferită, cu Petra Martic dictând mai mult ritmul punctelor, servind mult mai agresiv și lovind mult mai plasat. Croata a luat-o prin surprindere pe Halep și prin numărul des al aparițiilor la fileu, care au derutat-o complet pe Halep.

Martic s-a distanțat rapid la 5-2, dar Simona a apăsat din nou pe pedala de accelerație. După 3 game-uri superbe, a egalat la 5, iar mai apoi a trimis partida în tie-break.

Prelungirile setului secund s-au dovedit a fi un desăvârșit “montagne russe”. Martic a condus cu 5-2, s-a văzut din nou egalată de o Simona extrem de agresivă.

Incomodată și de vântul puternic care a persistat tot meciul, Halep a gestionat greșit punctul de la 5-5, astfel că Martic a fost mai inspirată și a trimis confruntarea în decisiv.

Așa cum Simona Halep ne-a obișnuit pe durata acestui an, și setul decisiv a avut parte de răsturnări spectaculoase de situație. Deși a solicitat de două ori intervenția lui Darren Cahill, jucătoarea noastră s-a văzut condusă cu 3-1, având în față o adversară care a jucat extrem de solid și variat. Pe deasupra, Simona a avut de-a face cu serviciile incisive ale adversarei sale, care a avut procentaje extraordinare atât pe primul cât și pe al doilea serviciu.

Într-o cursă de urmărire în care a luptat admirabil, Simona a reușit să recupereze break-ul, ba chiar să treacă în avantaj. Liderul mondial a câștigat 5 game-uri la rând și a încheiat partida în stil de mare campioană. 

Total
0
Shares
Total
0
Share