Alte știri

Simona Halep, meci dezastruos la Roland Garros. A fost spulberată în optimi de o jucătoare de 19 ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Simona Halep (29 de ani), eliminată de la Roland Garros. Jucătoarea din Constanța a părut că nu se poate concentra și a făcut foarte multe greșeli, fiind învinsă de Iga Swiatek (19 ani) în optimile turneului Roland Garros. Poloneza a câștigat în două seturi: 6-1, 6-2. Meciul a durat o oră și opt minute.

Iga Swiatek a început perfect primul set, reușind să-și treacă în cont primul break la chiar primul serviciu al Simonei Halep. Poloneza a fost extrem de agresivă încă din debut, iar Halep a părut surprinsă de acest lucru, scrie digisport.ro.

Cu lovituri plasate mai mereu aproape de tușă, Swiatek și-a adjudecat primul set după 23 de minute. A fost primul set pierdut de Simona Halep la Roland Garros 2020. Anul trecut, la Paris, Halep o învingea pe Swiatek cu 6-1, 6-0. Poloneza a reușit să se revanșeze din acest punct de vedere. La fel cum a făcut Simona Halep în meciul cu Amanda Anisimova, jucătoare care a eliminat-o în 2019 de la French Open.

În setul secund Halep a reușit să fie mai agresivă, dar execuțiile lui Swiatek au enervat-o din ce în ce mai tare. În câteva rânduri Iga Swiatek a fost ajutată și de banda fileului, care a aruncat mingea în terenul Simonei Halep.

Cu un entuziasm remarcabil și dorința de revanșă după eșecul de anul trecut, Iga Swiatek a reușit în final să o învingă pe Simona Halep, scor 6-1, 6-2. Un joc aproape perfect al adolescentei din Varșovia, care în sferturi va juca cu învingătoarea dintre Martina Trevisan (locul 159 WTA) și Kiki Bertens (locul 8 WTA).

Campioana de la Roland Garros 2018 şi-a asigurat un cec de 189.000 de euro şi 240 de puncte WTA.

Halep, nr. 2 mondial, era ultima jucătoare română rămasă pe tabloul de simplu de la Roland Garros.

loading...

Comments are closed.