Sindicatele critică Guvernul pentru decizia de a reduce veniturile Fondului de susținere a populației

Sindicatele critică Guvernul pentru decizia de a reduce veniturile Fondului de susținere a populației. Potrivit avizului dar de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) la proiectul politici bugetar-fiscale pentru anul 2022, reducerea veniturilor fondului va avea un impact nefast asupra populației din categoria socialmente-vulnerabilă care beneficia de servicii și prestații finanțate de acesta.

”Sursele fondului sunt utilizate exclusiv pentru finanțarea programelor cu destinație specială în domeniul asistenței sociale, finanțarea serviciilor sociale incluse în pachetul minim de servicii sociale în condițiile stabilite de Guvern, precum și pentru finanțarea cantinelor de ajutor social”, menționează CNSM.

Sindicatele atrag atenția Guvernului asupra necesității alocării din bugetul de stat pentru anul 2022 a mijloacelor financiare necesare pentru suplimentarea veniturilor Fondului de susținere socială a populației ca urmare a anulării taxei pentru prestarea serviciilor de telefonie mobilă.

Potrivit proiectului Legii Bugetului de Stat pentru 2022, veniturile Fondului de susținere a populației vor fi de 135,5 milioane de lei, față de 146,4 milioane de lei în acest an.

Total
0
Shares
Total
0
Share