Actualitate

SINTEZA ANI // Un procuror PCCOCS și un șef adjunct al Poliției vizați în procedurile ANI

Pinterest LinkedIn Tumblr

În săptămâna 18-22 ianuarie 2021, Inspectoratul e Integritate al ANI a constatat, în cadrul unui control al averii, inițiat în privința unui procuror din cadrul Procuraturii Pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale că a admis includerea intenționată a unor date incomplete în declarațiile de avere și interese personale pentru anii 2017 și 2018. În privința acestuia a fost emisă o sesizare către Procuratura Generală pentru pe aspectul bănuielii de fals în declarații, transmite Telegraph.md

Totodată, pe numele șefului adjunct al unui Inspectorat de Poliție din municipiul Chișinău a fost întocmit un proces verbal cu privire la contravenție pentru neexecutarea actului de constatare al ANI, care a rămas definitiv. În total, inspectorii de integritate au aplicat amenzi în cuantum de 11 mii de lei. În contravențiile stabilite mai sunt vizați și doi primari din raioanele Criuleni și Râșcani, dar și un director de școală de arte din Drochia.

Două controale pe avere au fost inițiate în privința unui inspector din Serviciul Fiscal de Stat și a unui specialist din cadrul Curții de Apel Chișinău. Pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese și al incompatibilităților, inspectorii de integritate au pornit controale pe numele a doi primari din raionale Hâncești și Criulen.

Citește și: PCCOCS a contestat eliberarea șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție

loading...

Comments are closed.