Sinteza ședinței Comisiei Electorale Centrale din 12 septembrie 2023

Comisia Electorală Centrală, în cadrul ședinței de astăzi, a aprobat mai multe hotărâri.

A fost aprobată Instrucțiunea privind particularitățile evidenței contabile în organele electorale, a cheltuielilor pentru organizarea și desfășurarea alegerilor, aprobarea formularelor documentelor primare și managementul angajamentelor, care prevedere modalitatea de utilizare a mijloacelor financiare distribuite către consiliile electorale de circumscripție, dar și regulile de arhivare a documentelor financiar-contabile.

La fel, CEC a aprobat modificarea pct. 51 din Regulamentul cu privire la întocmirea, administrarea, difuzarea și actualizarea listelor electorale, aprobat prin hotărârea CEC nr. 1153/2023, cu completarea subpunctului 4), care va avea cuprinsul „studenții și elevii cu drept de vot înmatriculați la instituțiile de învățământ în localitatea în care își au stabilit domiciliul sau reședința temporară cu mai puțin de 3 luni până la data primului tur de scrutin. Acești alegători prezintă buletinul de identitate cu fișa de însoțire și carnetul de student/elev cu înscrieri privind instituția de învățământ la care sunt înmatriculați în localitatea respectivă. La rubrica „Notă” din lista electorală se indică denumirea instituției de învățământ”.

Membrii CEC au autorizat publicarea unui sondaj de opinie în perioada electorală a alegerilor locale generale de către National Democratic Institute for International Affairs, Washington, sucursala Chișinău și realizat de către „C.B.S.-RESEARCH” S.R.L.

Tot astăzi, Comisia a acreditat 17 persoane în calitate de observatori naționali din partea Asociației obștești „Promo – LEX”, 3 persoane din partea Comisiei Electorale Centrale a Georgiei și 2 persoane din partea Comisiei Electorale Centrale a Republicii Lituania în calitate de experți internaționali.

Alte hotărâri aprobate în cadrul ședinței de astăzi a CEC se referă la atribuirea mandatelor de consilier.

Hotărârile CEC sunt publicate pe pagina oficială a Comisiei www.cec.md, rubrica „Ședințe CEC”, subrubrica „Hotărâri CEC”.

Total
0
Shares
Total
0
Share