Alte știri

Sîrbu, întrebare retorică pentru șeful statului: Maia Sandu, care a fost membru a cel puțin două partide politice, se consideră traseist politic?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, consideră că argumentele Maiei Sandu de a nu desemna candidatura unei majorități formalizate în Parlament sunt subiective și vin în contradicție cu normele constituționale. Potrivit lui Sîrbu, invocarea fenomenului traseismului parlamentar nu are nimic cu realitatea.

„Președintele Maia Sandu a refuzat să respecte Legea Supremă și să desemneze candidatul pentru funcția de premier, susținut de o majoritate calificată formalizată, din mai multe argumente care pot fi politice, subiective, pot fi de care vreți numai juridice și constituționale nu pot fi. Deci, eu, în calitate de traseist cu experiență, calificativ pe care mi l-am atribuit în mod ironic, consider exclusiv traseismul drept o necesitate impusă de realitățile politice și maturitatea clasei politice din țară”, a scris Sîrbu într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui, în actualul Parlament sunt mai mult de jumătate dintre deputați care, la un moment dat, și-au schimbat cel puțin o dată afilierea politică. „Este un fenomen care nu denotă altceva decât slăbiciunea instituțională a pluripartitismului din țara noastră, dar și slăbiciunea liderilor de partid care, uneori, reușesc să-și schimbe viziunile mai des decât ciorapii. În ceea ce mă privește, am fost nevoit să mă detașez de liderii de partid în momentul în care am constatat că aceștia au uitat de interesele oamenilor și de propriile promisiuni. Eu, însă, nu pot să-mi uit angajamentele și continuu să muncesc pentru cetățeni”, a adăugat Sîrbu.

Deputatul a mai spus că transfugii au avut un rol crucial în ultimii ani, inclusiv prin votarea unor schimbări importante din țară. „Datorită unor astfel de transfugi a fost obținută liberalizarea regimului de vize cu UE. Datorită unor transfugi ca noi, s-a votat Acordul de Asociere cu UE. Datorită nouă s-au realizat o serie de reforme, care au dus la majorări de pensii, salarii, proiecte de infrastructură”, a precizat Sîrbu.

loading...

Comments are closed.