Alte știri

SIS anunță decesul lui Demian Muntean, ex-prim adjunct al ministrului Securității Naționale, general-maior

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofiţerii de informaţii şi securitate își iau rămas bun de la Demian Muntean, ex-prim adjunct al ministrului Securităţii Naţionale, general-maior.

Cortegiul funerar va ajunge astăzi la sediul Serviciului de Informaţii şi Securitate, instituţie în care şi-a început cariera încă în anul 1958 şi a activat până în 1992, deținând varii funcții, inclusiv de conducere. Aici, familiei şi rudelor îndoliate li se vor alătura ofiţerii activi, rezerviştii, veteranii organelor securităţii statului, prietenii şi toţi cei care l-au preţuit pe domnul Muntean.

La finele ceremoniei, în cadrul căreia ofițerii îi vor aduce ultimul onor militar, trupul neînsuflețit al generalului-maior va fi condus la cimitirul central din strada Armenească din Chișinău.

Demian Muntean este o personalitate de referință în sistemul asigurării securității naționale. Dumnealui va rămâne în amintirea multor generații de ofițeri de informații și securitate drept un reper și un model de perseverență și dedicație, individualitate distinsă și un profesionist desăvârșit.

Generalul-maior Demian Muntean este cavaler al ordinului „Steaua Roșie”, medalia „Meritul Militar”și deținător al titlului onorific ,,Colaborator emerit al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova”. Pentru rezultatele meritorii și profesionalism înalt manifestate în activitate i-au fost oferite medaliile ,,Pentru Merit” și ,,În slujba Patriei” de gradul III, II și I.

În perioada 1980-1991 a deținut funcția de adjunct apoi prim adjunct al președintelui Comitetului Securității de Stat al RSSM, iar din 1991 a fost prim adjunct al ministrului Securității Naționale a Republicii Moldova.

Serviciul de Informații și Securitate este profund îndurerat şi regretă această pierdere.

loading...

Comments are closed.