Alte știri

SIS dezminte și dezaprobă declarațiile lansate în spatiul public de către reprezentanții CALM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul de Informații și Securitate dezminte și dezaprobă declarațiile lansate în spatiul public de către reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova cu privire la implicarea instituției în acțiuni de prevenire a unor proteste organizate de către aceștia la 27 noiembrie curent.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

SIS menționează că, în calitate de autoritate specializată în domeniul asigurării securității naționale, Serviciul monitorizează constant evenimentele cu potențial de a afecta securitatea și ordinea publică, însă nu se implică în privarea realizării dreptului constituțional la întruniri pașnice, indiferent de organizatori sau tematica eventualelor proteste.

Totodată, instituția menționează că, rolul și scopul SIS este de a contribui la securitatea cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv în cadrul întrunirilor publice legale.

SIS reiterează apelul de a nu atrage instituția într-o zonă a speculațiilor și disputelor politice și manifestăm deschidere pentru cooperare în vederea elucidării circumstanțelor ce au dus la lansarea unor astfel de declarații în spațiul public.

loading...

Comments are closed.