Social

Sistemul de alimentare cu apă a orașului Cantemir va fi reabilitat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Uniunea Europeană și Agenția Austriacă pentru Dezvoltare vor aloca șase milioane de euro pentru consolidarea infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare a orașului Cantemir. Un acord în acest sens a fost semnat între Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și administrația orașului Cantemir, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de MADRM, proiectul prevede construcția unei stații moderne de epurare a apelor uzate și a unui sistem de colectare și canalizare a apelor uzate pe o distanță de circa 12 km, inclusiv stații de pompare. De asemenea, va fi optimizat sistemul existent de alimentare cu apă și vor fi dezvoltate capacitățile operatorului economic care oferă servicii în acest domeniu.

Ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Nicolae Ciubuc, a spus în cadrul ceremoniei de semnare a Acordului că este un proiect de dezvoltare regională ce va îmbunătăți condițiile de sanitație pentru circa 2500 de persoane din orașul Cantemir. Totodată, va fi asigurat un mediu sigur de epurare a apelor uzate.

Proiectul va fi finalizat în anul 2021.

loading...

Comments are closed.