Alte știri

Sistemul electronic de taxare degrabă va fi implementat în Chișinău, vezi care sunt avantajele acestuia

Pinterest LinkedIn Tumblr
În curând în Chișinău poate apărea sistemul de taxare electronică a transportului public. În acest sens, primăria Capitalei a propus un proiect motivând că multe bilete a transportului public nu sunt raportate, fapt ce duce la evaziunea fiscală.

Proiectul urmează a fi implementat în două etape: ,,În prima etapă acest sistem va fi aplicat de regia transport electric și parcul urban, apoi îl vom extinde și la microbuze.”, a afirmat Vitalie Butucel, vicedirector direcția generală transport public și căi de comunicație, scrie diez.

Un beneficiu al acestui proiect este faptul că pasagerii vor avea un card inteligent și timp de o oră vor putea călători gratuit în aceași  unitate de transport (troleibuz/autobuz), iar dacă va trece de la troleibuz la autobuz va trebuie să achite suplimentar 1 leu.

„Călătorii care vin din afara Chișinăului vor fi, pentru început, tichete pe suport de hârtie.” a menționat Vitalie Butucel.

Acest sistem va soluționa și lipsa taxatorilor la parcurile urbane de autobuze ,,Este util și necesar pentru transportul public, va permite evidența diferitelor tipuri de călători, noi avem un dificit de cadre de taxatori, iar acest proiect va permite economisirea surselor financiare.”, a remarcat Iacob Capcelea, directorul parcului urban de autobuze.

Alt atu este că pasagerii prin intermediul unei aplicații vor putea urmări online unde se află o unitate de transport.

loading...

Write A Comment