Alte știri

Sistemul sanitar din Italia, aproape de un nou colaps. La spitale s-au format cozi de salvări și mașini care aduc bolnavi cu Covid

Pinterest LinkedIn Tumblr

Situația se agravează din nou în spitalele din Italia, mai ales în nordul și sudul țării, unde patru regiuni sunt zone roșii și au intrat de câteva zile în lockdown. Sistemul sanitar este iar aproape de saturație, după ce autoritățile din Peninsulă raportează zilnic 30.000 de cazuri noi de Covid-19.

Italia are în acest moment peste 26.000 de bolnavi de COVID-19 internați cu simptome. Iar la Terapie Intensivă sunt 2.700 de pacienți. Șeful ambulanței din Napoli, care este zonă roșie, spune că la spitale s-au format cozi de salvări și mașini personale care aduc bolnavi.

Președintele ordinului medicilor face apel la măsuri drastice, pentru ca valul de pacienți să nu copleșeacă din nou sistemul sanitar. El spune că este nevoie de o carantină aproape totală extinsă la nivel național.

Adela Mohanu, jurnalist român stabilit în Italia, a povestit la Digi 24 cum arată situația în prezent în Italia, atât la nivelul sistemului sanitar, cât și în ceea ce privește carantina impusă în zonele de risc, Lombardia, Piemonte, Tirolul de Sud, Valle d’Aosta și Calabria.

loading...

Comments are closed.