Site-ul CNAS a devenit accesibil pentru persoanele cu deficienţe de vedere

Site-ul oficial al CNAS a fost adaptat pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere.  Utilizatorii acestei aplicaţii vor putea afla cu uşurinţă cele mai actuale informaţii ce ţin de stabilirea şi plata pensiilor şi altor prestaţii sociale.

În prezent, pe site-ul www.cnas.md funcționează următoarele servicii electronice: „e-Cerere Indemnizații Familiilor cu Copii”, “Acces CPAS”, “e-Petiţii”, “Statutul certificatului medical”, “Calculatorul vârstei de pensionare”, “Calculator pensie”, “Extrage CPAS”, “Mpay” (aplicaţie prin intermediul căreia pot fi achitate contribuţiile de asigurări sociale de stat).

Pentru a accesa versiunea site-ului pentru persoanele cu deficienţe de vedere, utilizatorul trebuie să facă un clik pe iconiţa în formă de ochi, care se află în partea dreaptă de sus a paginii. Aplicaţia permite accesul la instrumentele pentru ajustarea meniului la necesităţile utilizatorului, cum ar fi  “schimbă cursorul”, “schimbă contrastul”, “mărire caractere”, “alb-negru” şi “evidenţiaţi referinţele”.

Casa Naţională de Asigurări Sociale îndeamnă beneficiarii, care au acces la Internet, să utilizeze serviciile electronice, evitând totodată pericolele pandemiei.

Citește și: Spitalele municipale au ajuns la limită! Toate paturile destinate pacienților cu COVID sunt ocupate

Total
0
Shares
Total
0
Share