Alte știri

Situația epidemiologică în grădinițele din țară: Câți copii și câți educatori sunt confirmați cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conform ultimelor date privind situația epidemiologică, în grădinițele din țară, din numărul total de 1398 de instituții de educație timpurie, în prezent, 5 instituții și 23 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu COVID-19 sunt 5, iar alți 891 de copii se află în autoizolare. 78 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 83 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 53 de persoane, iar alte 103 se află în autoizolare.

Ministrul Lilia Pogolșa a îndemnat managerii instituțiilor de educație timpurie să continue să respecte măsurile de protecție împotriva răspândirii virusului Covid-19 în incinta grădinițelor pentru ca acestea să-și poată continua activitatea.

De asemenea, Lilia Pogolșa a solicitat conducătorilor organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ) să monitorizeze constant situația epidemiologică și să prezinte Ministerului Educației, Culturii și Cercetării date veridice privind evoluția epidemiologică din fiecare instituție de învățământ din țară.

loading...

Comments are closed.