Alte știri

Situația epidemiologică privind evoluția noului tip de Coronavirus în Republica Moldova, 29 martie

Pinterest LinkedIn Tumblr
În cadrul briefingului din această dimineață, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat situația epidemiologică privind noul tip de Coronavirus.
La momentul actual, în Republica Moldova, avem înregistrate 231 cazuri de infectare cu noul tip de Coronavirus, dintre care 58  cazuri de import (Italia, Ucraina, Marea Britanie, Franța, România, Federația Rusă, Elveția, Cehia și Germania) și  173 cazuri secundare de transmitere locală (Chișinău, Hâncești, Soroca, Ștefan Vodă, Ialoveni, Căușeni, Anenii Noi, Cahul, Rîșcani, Bălți, Sîngerei, Cantemir, Orhei, Taraclia).
Pacienții internați la Spitalul Clinic Republican sunt în stare gravă și medie, iar cei din cadrul celorlalte spitale strategice, sunt în stare de gravitate medie și satisfăcătoare.
Ministerul menționează că 11 pacienți au fost tratați.
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a adus mulțumiri echipajelor medicale, care realizează consultarea și trierea pacienților suspecți la COVID-19 și personalului medical implicat în tratamentul pacienților infectați.
„Consider că acest exercițiu dificil prin care trecem actualmente, ne va face să nu mai blamăm sistemul medical și să venim doar cu critici, dar să ne solidarizăm pentru a stabili prioritățile, să contribuim în mod direct fiecare din noi, pentru ca medicii să aibă posibilitate să ne acorde asistență medicală”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.
loading...

Comments are closed.