Actual

Situația în Chișinău privind deszăpezirea străzilor și circulația transportului public

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia în oraş, în contextul condițiilor meteo.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În dimineaţa zilei de luni, la linie au fost emise 309 troleibuze şi 111 autobuze. Transportul public circulă conform programului, pe toate rutele municipale.
Pe străzile din capitală se circulă în condiții de iarnă, astfel că automobiliștii sunt îndemnați să adapteze viteza la condițiile meteo și să se asigure că au schimbat cauciucurile, conform anotimpului rece.

În context, luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, Primarul General, Ion Ceban, a informat despre reluarea activității Celulei de criză, care se va convoca pentru a lua decizii în vederea evitării situațiilor de risc, ce pot apărea în perioada rece. Edilul a cerut serviciilor responsabile de gospodăria drumurilor să monitorizeze situația pe teren și să intervină în timp util. De asemenea, Ion Ceban, a mulțumit poliției pentru implicare în gestionarea traficului, la desfășurarea lucrărilor de deszăpezire.

În ultimele 24 de ore, ÎM Regia „Exdrupo” a intervenit pe drumurile din oraș și pe căile de acces spre suburbii, cu 21 de autospeciale cu plug și perie, fiind împrăștiat 974 tone de antiderapant (nisip cu sare) și 100 tone de sare.

Pe parcursul zilei de luni, drumarii vor interveni la prevenție și deszăpezire cu 15 autospeciale.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală a intervenit mecanizat de la ora 02.00, cu 45 de utilaje cu lamă, perie și sărăriță, pe trotuare și în curțile blocurilor, fiind împrăștiate 100 tone de sare. De la ora 05:00, la deszăpezire au fost antrenați și 400 de muncitori, care activează în curțile blocurilor și pe trotuare.

Automobiliștii sunt îndemnați să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. De asemenea, agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.