Social

Situația la frontieră: Peste 1.500 de moldoveni s-au întors acasă în ultimele 24 de ore

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 632 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 563 traversări persoane, dintre care 571 treceri la frontiera moldo-română, 568 treceri la frontiera cu Ucraina și 424 de treceri a frontierei aeriene.

Cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei (intrare în RM) a fost Aeroportul Chișinău – 424 traversări persoane (rute charter);

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– cinci persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
– un cetățean străin a încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova.
– un conațional a ignorat măsurile de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 2 632 persoane și completate 1 563 fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 299 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

Nicio persoană nu a prezentat simptomele virusului de tip Covid-19.

În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară a trei rute charter din Turcia, Federația Rusă, Italia fiind înregistrate 424 de persoane. Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Otaci, s-au înregistrat 123 de cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă.

loading...

Comments are closed.