Alte știri

Situația privind lucrările de întreținere a infrastructurii rutiere din capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Drumarii din capitală continuă lucrările de reparație curentă a străzilor sau cele de lichidare a situațiilor de avariere. Astfel, în săptămâna curentă continuă lucrările de reparație pe strada Ion Inculeț, str. Vissarion Belinski și pe bd. Mircea cel Bătrân iar în paralel, vor fi organizate plombări pe carosabilul deteriorat în toate sectoarele capitalei.

Miercuri, 7 iulie, vor fi desfășurate lucrări de lichidare a situației de avariere pe str. Ismail, intersecție cu bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și pe Calea Basarabiei, iar pe bd. Gr. Vieru vor avea loc plombări ale gropilor din asfalt. Pe bd. Moscova va fi frezat asfaltul, iar pe strada V. Belinski vor fi montate bordurile.

Pe parcursul săptămânii trecute au fost executate lucrări de reparație și aplicare a stratului de uzură pe str. Ion Inculeț, în volum de 3400 m², iar pe str. Vissarion Belinski continuă lucrările de montare a bordurilor și amenajare a trotuarelor, ridicarea la cotă a fântânilor, urmând aplicarea stratului de uzură.

Lucrări de plombare au fost executate pe str. M. Sadoveanu și bd. Grigore Vieru, iar pe str. 31 August 1989 au fost lichidate situațiile de avariere.

Alături de Î.M. Regia „Exdrupo”, la intervenția pe străzi este implicat și un agent economic privat care execută lucrări de injectare. În acest sens s-a intervenit deja pe străzile:  Mihai Eminescu, str. Ismail, str. A. Bernardazzi, str. S. Lazo, str. Maria Cebotari, str. Dokuceaev, str. Grigore Ureche, str. B. P. Hasdeu, str. Petru Movilă. Totodată se intervine pe căile de acces spre suburbii: spre comuna Trușeni și spre satul Colonița.

În paralel au fost executate lucrări de reparație a drumurilor de acces către instituțiile de învățământ, în special str. N. Zelinski 26/3, str. Praga 82, str. N. Titulescu 18 și bd. Dacia 52.

De asemenea, a fost aplicat marcaj rutier pe Calea Orheiului, în volum de 500 m² și pe bd. Dacia în volum de 900 m², iar pe calea de acces suplimentar spre Parcul Dendrariu a fost amenajat trotuarul.

loading...

Comments are closed.