Economie

Skoda marchează un an record de vânzări în 2018. Care sunt cele mai vândute modele Skoda în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Skoda trăieşte cele mai bune vremuri din istoria sa, iar cifrele de vânzări bat record după record, atât în Moldova, cât şi la nivel global. Marca cehă a vândut în 2018 tocmai 1.25 milioane de automobile în toată lumea, 2018 fiind astfel cel mai bun an din toată istoria seculară a companiei, scrie PiataAuto.md.

Rezultatele Skoda în Moldova sunt la fel de admirabile, dacă le contrapunem la mărimea pieţei moldoveneşti. Marca cehă ocupă poziţia a 2-a în topul celor mai vândute mărci în 2018, cu 716 automobile vândute pe parcursul anului, în creştere cu 2.6% faţă de 2017 şi cu 10.2% faţă de 2016. Astfel, în 2018 Skoda a avut o cotă de piaţă de 11.4% din vânzările de automobile noi în Moldova, o cifră pe care şi-ar dori-o orice marcă în oricare ţară a lumii!
 
Care sunt cele mai vândute modele Skoda în Moldova?
 
Cel mai bine vândut model Skoda în Moldova continuă a fi Octavia, căreia îi revin 253 de automobile livrate pe parcursul anului 2018. Octavia e şi cel mai bine vândut model din segmentul C, ocupând aproape 33% din vânzările lui.
 
Ocupanta poziţiei doi din acest segment, dar şi din topul celor mai bine vândute modele Skoda în Moldova, e Skoda Rapid, cu 115 unităţi vândute. Aici vorbim atât de Rapid cu siluetă de sedan, cât şi Rapid Spaceback.
 
Un alt model Skoda, care se bucură de o continuă popularitate în Moldova şi care îşi domină de asemenea segmentul, este Superb. În 2018 în Moldova s-au vândut 123 exemplare Superb, aproape dublu decât următorul model al segmentului D, din care face parte modelul, limuzina cehă fiind în continuare lider detaşat.
 
SUV-ul uriaş Skoda Kodiaq, în primul său an complet de carieră pe piaţă, a contribuit de asemenea semnificativ la cifrele de vânzări Skoda în Moldova, cu 108 exemplare vândute. Pe parcursul anului Kodiaq a primit şi noi versiuni, precum Scout şi Laurin&Klement, care îl fac şi mai atrăgător şi diversificat în ochii cumpărătorilor.
 
SUV-ul mai compact, Skoda Karoq, a fost de asemenea la primul său an pe piaţă, iar aici uzinele Skoda abia de reuşesc să producă suficiente exemplare ca să satisfacă cererea europeană, aşa că numărul de exemplare Karoq disponibile pentru anul 2018 în Moldova a fost limitat. Totuşi, 36 de unităţi şi-au găsit cumpărătorii. În 2019, se estimează disponibilitatea mai mare în stocuri a lui Karoq şi suplinirea cu noi versiuni, aşa că modelul ar putea să-şi manifeste întregul potenţial în ţara noastră.
 

Astfel, cele două SUV-uri Skoda au numărat împreună aproape 150 de unităţi vândute pe parcursul anului. Vânzări deloc neglijabile le-a avut şi Skoda Fabia, cu 81 de exemplare vândute în Moldova pe parcursul anului 2018.

Continuare AICI. 

loading...

Comments are closed.