Alte știri

Slovacia se pregătește de vaccinarea cu Sputnik V

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vaccinarea împotriva coronavirusului cu preparatul rusesc Sputnik V în Slovacia ar putea începe în zilele următoare, a declarat vicepremierul republicii, Igor Matovic, informează Noi.md

Din cauza lipsei laboratoarelor certificate din Slovacia, 46 de flacoane din lotul de vaccin trimis la unu martie au fost transmise în Ungaria pentru testare.

Ministrul Sănătății din Slovacia a declarat pe 7 mai că testele au fost finalizate cu succes și au demonstrat siguranța vaccinului.

„După rezultate excelente de testare în laboratorul certificat OMCL din Ungaria și după trei luni de tot felul de obstacole din partea autorităților, totul se merge spre faptul că în următoarele zile vaccinarea cu Sputnik V va începe și în Slovacia. Weekendul trecut, am fost de acord cu partea rusă că, după testarea Sputnik V în laboratorul OMCL, țara va fi de acord cu începerea vaccinării”, a scris Matovic.

Primul lot de Sputnik V a ajuns în Slovacia pe 1 martie, provocînd un scandal politic, deoarece nici prim-ministrul de atunci Matovic, nici Ministrul Sănătății, Marek Krajci, nu l-a informat din timp pe președintele Zuzana Chaputova sau pe alți miniștri.

Guvernul s-a opus procurării Sputnik V pînă cînd acesta nu va fi aprobat de Autoritatea europeană de reglementare, șase miniștri au părăsit cabinetul și au cerut demisiile lui Matovic și Krajci, ceea ce ambii au făcut ulterior.

Componența reorganizată a Cabinetului de Miniștri a fost aprobată pe 1 aprilie, Matovic a devenit viceprim-ministru și ministru al Finanțelor.

Citește și: Vaccinul Pfizer a fost autorizat în SUA pentru copiii cu vârsta peste 12 ani

 

loading...

Comments are closed.