Politică

Slovacia și Ucraina sunt îngrijorate de situația din RM, îndemnând să depășească criza prin dialog în baza Constituției

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu reacții în privința situației politice din Republica Moldova, au venit oficialii din Slovacia și Ucraina. Aceștia au îndemnat forțele politice de la Chișinău să depășească criza politică actuală prin dialog, bazându-se pe Constituția Republicii Moldova și respectând principiile democratice și a statului de drept.

Președintele în exercițiu al OSCE, ministrul afacerilor externe și europene al Slovaciei, Miroslav Lajčák, a îndemnat astăzi toate forțele politice din Republica Moldova să depășească criza politică actuală prin dialog, acționând în baza Constituției Republicii Moldova și respectând principiile democratice și statul de drept.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Externe a Ucrainei, a declarat că urmărește cu îngrijorare situația din Republica Moldova. „Îndemnăm principalele forțe politice din Moldova să acționeze în cadrul legal, să soluționeze litigiile prin dialog politic pentru a evita confruntările violente.”, se spune în comunicat.

Autoritățile de la Kiev transmit că, în prezent, important pentru țară și securitatea din regiune este prevenirea intervenției externe, care vizează implementarea scenariului rus de federalizare a țării.

Ucraina este interesată într-o Moldovă stabilă, democratică și europeană și este gata să ofere, dacă este necesar, asistență în rezolvarea problemelor existente.

loading...

Comments are closed.