Slusari: Economia duduie doar pe Facebook și TikTok, iar agricultorii sunt duși la faliment de anumite grupări

Alexandr Slusari, directorul executiv al Asociației Forța Fermierilor, a făcut declarații importante referitoare la situația din sectorul agroalimentar al Moldovei. Potrivit lui, acest sector este tot mai mult controlat de un grup restrâns de holdinguri transnaționale, supermarketuri și importatori, iar inacțiunea guvernării agravează situația.

Slusari a menționat că un oarecare Semion Dragan exercită influență din Sankt-Petersburg, în timp ce Vaja Jhashi, cetățean al mai multor țări și prieten al lui Plahotniuc, acționează din diferite colțuri ale lumii. Acești doi, împreună cu un grup restrâns, dar puternic, se angajează în lichidarea economică a mii de producători și comercianți autohtoni. În spatele acestora se află sute de sate, zeci de mii de angajați și sute de mii de proprietari de terenuri agricole.

Directorul executiv al Asociației Forța Fermierilor a subliniat că economia Moldovei pare să prospere doar în mediul online, pe platforme precum Facebook și TikTok. Însă aceasta nu este reflectată în realitate și afectează negativ țara. Slusari a evidențiat rolul negativ al unui singur ministru, care, în opinia sa, nu promovează interesele economice ale țării.

Aceste declarații vin în contextul preocupărilor crescute cu privire la dominanța sectorului agroalimentar de către actori străini și slaba implicare a guvernului în protejarea producătorilor și comercianților autohtoni. În fața acestor provocări, Alexandr Slusari aduce în atenție necesitatea acțiunilor concrete și sprijinului adecvat pentru a proteja economia locală și interesele fermierilor din Moldova.

Alexandr Slusari, Forța Fermierilor:

Sectorul agroalimentar tot mai mult și mai mult este controlat de un grup îngust de holdinguri transnaționali, supermarketuri și importatori. Totul se întămplă pe fundalul inacțiunilor guvernării.

Semion Dragan trage sfoarele din Sankt-Petersburg, iar cetățeanul al mai multor țări, prietenul lui Plahotniuc, Vaja Jhashi face același lucru din diferite colțuri ale lumii. Dar împreună acest grup îngust, dar puternic, se ocupă acum cu lichidarea economică a miilor producători și comercianți autohtoni, în spatele cărora sunt sute de sate, zeci de mii de angajați și sute de mii de proprietari de terenuri agricole.

Doar în Facebook și TikTok economia noastră duduie. Și doar la un singur om, care, din nefericire pentru țară, este ministru al acestei economii.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share