Alte știri

Şoc la Mondiale: Umilită de Coreea de Sud, Germania este eliminată!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Grupa F la Campionatul Mondial a adus mari suprize. Dacă, după primele două meciuri, Germania şi Mexic erau ca şi calificate în optimile turneului, când s-a tras cortina, Suedia i-a luat locul Campioanei Mondiale din 2014, Germania, şi s-a calificat în optimi de pe primul loc.

Naţionala Mexicului a intrat în istoria Cupei Mondiale. În secunda 13 a partidei cu Suedia, mexicanul Jesus Gallardo a văzut cartonaşul galben. La doar un minut distanţă, suedezii au atacat poarta apărată de Ochoa, dar tabela de marcaj a rămas intactă. Emil Forsberg şi Marcus Berg au încercat şi ei să marcheze, însă mingea nu a intrat în poarta Mexicului. Replica mexicanilor a venit în minutul 17. Carlos Vela a şutat la colţul lung din afara careului, dar mingea a trecut milimetric pe lângă poarta Suediei. Minutul 29 a dat emoţii ambelor echipe. Chicharito a preluat mingea cu mâna în propriul careu, însă, în urma consultării probei video, centralul Pitana a decis să nu acorde penalty, ci doar un corner. Portarul Ochoa a salvat din nou poarta Mexicului. Carlos Vela a încercat să marcheze, însă mingea s-a dus peste poartă. Repriza s-a încheiat cu un şut puternic al lui Marcus Berg în plasa exterioară, iar scorul la pauză arăta 0-0 şi Mexicul era calificată în optimile Cupei Mondiale, în timp ce Suedia era out.

Europenii au început în forţă partea a doua a meciului. Augustinsson l-a învins pe Ochoa şi a deschis scorul în minutul 50. 4 minute mai târziu acelaşi Augustinsson a încercat dubla, dar fără noroc. Mexic a gafat din nou, iar Suediei nu i s-a mai refuzat penalty-ul. Hector Moreno a faultat în careu, iar fundaşul de 33 de ani Adreas Granqvist a şutat impecabil de la 11 metri şi a dus scorul la 2-0 pentru Suedia. Chicharito a încercat să reducă din diferenţă în minutul 70, însă şutul său s-a dus peste poartă. Ghinionul nu a lăsat-o să respire pe naţionala Mexicului. 4 minute mai târziu, Edson Alvarez a înscris în propria poartă şi a stabilit scorul final 0-3, rezultat care a clasat-o pe Suedia pe primul loc în grupa F şi a calificat-o în optimi.

Alături de Mexic, Suedia s-a calificat mai departe, în timp ce Campioana Mondială din 2014, Germania, a pierdut cu 0-2 în faţa Coreei de Sud şi a plecat acasă.

loading...

Comments are closed.