Social-europenii din Moldova au participat la Consiliul Internaționalei Socialiste

Conducerea Partidului Social Democrat European s-a întâlnit, în marja Consiliului Internaționalei Socialiste de la Madrid, Spania, cu numeroase delegații din partea partidelor social-democrate din Europa și din lume, între care: Spania, Finlanda, Albania, Muntenegru, Serbia, Mexic, Brazilia, Ucraina și Kazahstan.

Discuțiile au vizat implicarea mai puternică a social-democraților în depășirea provocărilor la nivel global, precum criza energetică, schimbările climatice și războiul din Ucraina. A fost menționată importanța solidarității socialiste în găsirea soluțiilor pentru aceste provocări și în asigurarea păcii în regiune.

Democrația, progresul economic și social sunt principalele preocupări ale social-democraților. Părțile au convenit să consolideze colaborarea și să inițieze noi proiecte de cooperare dintre partidele social-democrate, vocea cărora se face tot mai auzită pe mapamond.

Consiliul Internaționale Socialiste s-a desfășurat în perioada 23-25 februarie 2024, la Madrid, Spania, și a reunit numeroși lideri social-democrați din Europa și din lume.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share