Socialiștii au participat la Marșul Familiei

Astăzi, Igor Dodon, președintele PSRM, deputați ai fracțiunii parlamentare, consilieri municipali, reprezentanți ai Partidului Socialiștilor și ai “Gărzii Tinere” din mai multe raioane ale țării, însoțiți de membrii familiilor lor, au participat la Marșul Familiei, organizat la Chișinău în susținerea familiei tradiționale și a valorilor tradiționale.

La Marș au participat fețe bisericești, locuitori ai capitalei și din alte localități ale Moldovei, care au venit împreună cu copiii lor. Oamenii au dorit să demonstreze că trăiesc într-o țară ortodoxă și respectă tradițiile.

Participanții la Marș – în număr de câteva mii de persoane – s-au adunat în fața Circului din Chișinău, de unde au mers pe bulevardul Grigore Vieru până la Catedrala Mitropolitană din centrul capitalei. Manifestanții au purtat icoane și baloane albe – simbol al păcii, purității și unității familiei.

În cadrul mitingului din scuarul Catedralei Mitropolitane, cel de-al cincilea președinte al Republicii Moldova, președintele PSRM Igor Dodon, a mulțumit tuturor celor care au venit astăzi să susțină valorile tradiționale.

„Suntem cu toții susținători ai valorilor noastre naționale. Pentru noi, moldovenii, cele mai sfinte lucruri sunt credința în Dumnezeu și Familia. Din cele mai vechi timpuri, de pe vremea lui Ștefan cel Mare și mai devreme, familia a fost temelia, sprijinul moldovenilor. Așa trebuie să fie și în continuare,” a spus Igor Dodon.

Liderul PSRM a atras atenția asupra faptului că astăzi „cineva încearcă să decidă soarta copiilor noștri, cineva vrea ca copiii noștri să gândească altfel decât noi, bunicii noștri, strămoșii noștri.”

„Dar pentru ce trăim noi? Am venit pe acest pământ pentru a lăsa urmași demni de noi, bunici și strămoși. Nu vom permite ca cei care sunt trădători ai valorilor noastre naționale, să ne distrugă familia și statul. Astăzi am demonstrat că avem o poziție, că suntem cetățeni ai acestei țări,” a subliniat Igor Dodon.

Deputatul BCS, Petru Burduja a menționat că astăzi a avut loc un eveniment foarte important în sprijinul familiei tradiționale, care este formată din mamă, tată și copii. Așa a fost de secole și așa trebuie să fie și de acum încolo, a subliniat deputatul. Potrivit lui, încercările de a substitui familia tradițională cu părintele 1 și părintele 2 ne sunt străine și nu putem accepta categoric acest lucru.

„Ca tată a trei copii și ca bunic, sunt convins că familia este fortăreața în care domnesc pacea, liniștea și armonia. Familia este cel mai valoros lucru al societății, pentru că în familie ne începem drumul vieții, în familie primim sprijinul spiritual. Și doar susținând familia tradițională și valorile tradiționale, ne vom realiza ca popor și ca țară,” a spus Petru Burduja.

Deputatul BCS, Ivanna Koksal a subliniat necesitatea de a promova o familie sănătoasă, deoarece viitorul nostru depinde de modul în care societatea este educată. „Uitați-vă în ce se transformă concursurile de frumusețe, de creație, competițiile sportive în Occident. Trebuie să promovăm cât mai des familia sănătoasă, copilul trebuie crescut într-o familie tradițională, unde există mamă și tată.”

Deputatul BCS, Grigore Novac a menționat că credința noastră, familia tradițională, sunt fundamentul statalității noastre. „Vedem aici mulți copii, care sunt crescuți într-o atmosferă sănătoasă. Mâine va avea loc un alt eveniment, dar ce mesaj are acesta pentru societate? Un mesaj care distruge valorile noastre tradiționale și nu aduce nimic bun. Familia tradițională reprezintă o societate sănătoasă și pentru asta trebuie să luptăm,” a subliniat deputatul.

La miting au participat și familii numeroase, în care cresc și sunt educați în armonie și dragoste până la zece și mai mulți copii. Reprezentanții acestor familii au menționat că pentru ei este o mare bucurie să participe la marșul de susținere a familiei, îndemnând întreaga societate să urmeze valorile tradiționale. Anume în familie copiii învață ce înseamnă pacea, răbdarea și iubirea, ce reprezintă valorile umane fundamentale. Moldova are viitor, cât timp valorile tradiționale sunt păstrate și familia tradițională este susținută, au subliniat vorbitorii.

Total
0
Shares
Total
0
Share