Politic

Socialiștii îi răspund Maiei Sandu. Cum va reacționa Premierul?!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul PSRM, Vasile Bolea, este de părerea că unica soluție pentru depășirea crizei politice este retragerea din Parlament a proiectului Executivului cu privire la asumarea răspunderii. Astfel a comentat parlamentarul propunerea Maiei Sandu prin care prim-ministrul a declarat că nu va expedia Consiliului Superior al Procurorilor lista scurtă a candidaților la funcția pe procuror general, atâta timp cât nu există un aviz din partea Comisiei de la Veneția, anunță Deschide.md

Solicitat de reporterul Deschide.MD, Vasile Bolea a s-a arătat nedumerit din care motiv Maia Sandu nu a expediat mai devreme această inițiativă Comisiei de la Veneția.

Propunerea este următoare. Ei (Guvernul – nota red.) își retrag proiectul cu privire la asumarea răspunderii. Apoi vin cu proiectul respectiv în Parlament și îl expediază Comisiei de la Veneția. Ulterior noi așteptăm răspunsul și vedem”, a declarat parlamentarul.

Amintim că Maia Sandu a venit cu o propunere pentru PSRM care, în opinia sa, ar duce la rezolvarea crizei politice de la Chișinău. Șefa Cabinetului de Miniștri spune că dacă proiectul de lege care vizează modificarea Legii Procuraturii va fi adoptat rapid de către Parlament și va fi retrasă moțiunea de cenzură, atunci ea își asumă public să nu expedieze lista cu candidații preselectați către CSP până nu este recepționat avizul Comisiei de la Veneția.

loading...

Comments are closed.