Actualitate

Socialiștii nu vor permite modificarea articolului 13 din Constituție, declară Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova nu va permite redenumirea limbii de stat a țării noastre, a declarat Igor Dodon, în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune Primul în Moldova.

Liderul socialist susține că limba de stat este “limba moldovenească”, conform articolul 13 din Constituție, iar această poziție este susținută de majoritatea populației din țara noastră.

“Despre limba moldovenească este clar – noi ne vom lupta pentru limba moldovenească. Dacă este nevoie, vom scoate și țara, deoarece majoritatea cetățenilor Republicii Moldova consideră, că limba de stat este limba moldovenească. Nu vom permite schimbarea ei în limba română”, a spus Dodon.

Fostul șef de stat a menționat că pentru schimbarea limbii de stat este necesară modificarea Constituției, iar pentru aceasta sunt necesare 67 de voturi.

“Maia Sandu, împreună cu parteneri ei, nu va avea 67 de voturi. Noi vom face tot posibilul pentru a păstra limba moldovenească, pentru copiii și nepoții noștri. Este o poziție principială, iar noi aici nu vom ceda nici măcar un pas”, a spus șeful PSRM.

Amintim că Maia Sandu a vorbit la Strasbourg, în timpul vizitei oficiale, că următoarea componență a Parlamentului ar putea modifica denumirea limbii de stat.

Potrivit art. 13 alin.(1) din Constituție, limba de stat a Republicii Moldova este limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine.

loading...

Comments are closed.