Politic

Socialiștii propun introducerea răspunderii penale pentru îndemnurile de lichidare a Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi și Inga Sibova au prezentat în cadrul briefingului de astăzi o inițiativă legislativă care prevede introducerea răspunderii penale pentru apelurile publice de lichidare a Republicii Moldova și pentru diseminarea materialelor cu astfel de caracter.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Chemările de aderare la un stat vecin, de participare la războaie străine, declarațiile de la tribuna Parlamentului despre inexistența limbii de stat și a statului – în orice altă țară din lume, astfel de declarații sunt calificate drept acte de înaltă trădare și îndemnuri la subminarea statalității și sunt pedepsite dur prin lege!

Astăzi propunem un proiect de lege potrivit căruia orice apel la lichidarea Republicii Moldova sau unirea cu un alt stat să fie pedepsite.

Deja astăzi, fiecare deputat, fiecare cetățean al Republicii Moldova trebuie să se decidă pentru bunăstarea cărei țări luptă și să susțină acest proiect de lege”, a spus socialistul Alexandr Nesterovschi.

loading...

Comments are closed.