Lifestyle

Șofer român de TIR, prins în Franța cu peste 400 de kilograme de canabis în remorcă: “Nu știam ce duc!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șoferul român Constantin C., 56 de ani, a fost condamnat miercuri, 16 septembrie, în Nisa, Franța, după ce a fost prins la vamă cu 424 de kilograme de canabis în camion, scrie Știri Diaspora, care citează Nice Matin.

Românul a fost verificat duminică la vama franco-italiană de la Menton la La Turbie și depistat în timp ce transporta, în camionul său, două mașini uzate și 424 kg de canabis, plasate în 14 pungi de gunoi, ascunse în partea de jos a remorcii sale. Când ușile s-au deschis, mirosul puternic al drogurilor a atras atenția ofițerilor vamali. Șoferul mergea pe A8 pentru a ajunge în Italia.

Valoarea aproximativă a drogurilor ajunge la 850.000 de euro.

“Mașinile erau destinate fiilor mei din Verona, Italia. Legat de droguri, nu știam ce duc”, a explicat românul. Și-a schimbat de mai multe ori declarațiile Întrebat de vameși și apoi de poliția judiciară, el a spus că a încărcat mașinile în Elche, Spania. El explicase la început că drogurile fusese puse în încărcătură fără știrea lui, probabil în timpul somnului. Apoi a schimbat versiunea, explicând că un necunoscut i-a încredințat aceste pungi care conțineau “pantofi de lux”.

Procurorul Ludovic Manteufel amintește că acest drog marocan, care a trecut prin Spania și Franța, era destinat pieței italiene. Românul a fost condamnat în primă instanță la patru ani de închisoare și amendat cu 850.000 de euro.

Procurorul cere cinci ani de temniță.

Nu va fi niciodată reangajat, pentru că datorează bani. Fie că va rămâne un an, fie că va face cinci ani de închisoare, va fi la fel și pentru societate”, a pledat Jean-François Fouqué, avocatul apărării, care cere ca “pedeapsa să fie redusă la proporții mai corecte”.

Citește și: Extrasul de canabis ar putea fi folosit ca tratament împotriva noului coronavirus

loading...

Comments are closed.