Social

Şoferii care depăşesc viteza vor fi depistaţi mai uşor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Şoferii care depăşesc viteza vor fi depistaţi de acum înainte mai uşor. Inspectoratul General al Poliţiei (IGP) a primit în dotare cinci radare de ultimă generaţie numite TruCAN 2. Noile dispozitive pot detecta de la o distanţă de aproximativ 1.200 de metri marca maşinii, numărul de înmatriculare, dacă este cuplată centura de siguranţă şi chiar trăsăturile faciale ale şoferului, relatează Mesager, transmite Telegraph.md, cu referire la Hotnews.md

Cei 40 de poliţişti care au fost prezenţi la instruirea de utilizare a noilor radare au avut ocazia de a fi îndrumaţi de un specialist român.

„Sunt mai performante, deja camerile sunt HD, fixarea este mai clară, confirmă locaţia în acel moment unde a fost fixată o contravenţie sau o încălcare”, a spus Serghei Ţulea, subofiţer de patrulare.

„Îi vom pune la punct pe şoferii care încalcă limita de viteză, o să fie sancţionaţi conform legislaţiei”, a declarat Ilie Pînzari, inspector în cadrul IGP.

De la începutul anului, oamenii legii au documentat, în întreaga ţară, peste 100 de mii de cazuri de depăşire a vitezei regulamentare. Amenda maximă pentru asemenea încălcare ajunge până la 1.800 de lei şi cinci puncte de penalizare.

Angajaţii CNAM, instruiţi să-şi dezvolte abilităţile de comunicare cu beneficiarii

loading...

Comments are closed.