Social

Șoferul automobilului care a fost ieri alimentat cu 64 de litri având rezervorul de doar 50 de litri, a publicat dezmințiri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Anterior s-au mai semnalat situaţii similare în spaţiul online, însă iată că cel mai recent, acum câteva ore, un conducător auto din Chişinău a rămas uimit şi s-a revoltat de faptul că la o staţie de alimentare i s-a făcut plinul, iar în locul celor 50 de litri pe care ştia că îi are rezervorul, au încăput tocmai 64 de litri de motorină.

Șocat de situație, dar și de viteza cu care s-a răspândit noutatea, proprietarul Logan-ului a sters în scurt timp postarea de pe profilul personal de Facebook, preferând să mai aștepte până va fi clarificat totul, făcute măsurătorile și calculate erorile.

Verificarea a fost făcută Cu etalonul special de făcut măsurări la benzinărie, Marja de eroare a fost 0,25 litri la întreg volum de 50 litri.

Șoferul însă, a insistat sa fie prezent un reprezentant de la compania Rompetrol și ca la un auto service din rezervor sa fie scos tot combustibilul și să fie verificat tot cu acel etalon.

Împreună cu reprezentantul oficial al companiei și cu șeful  stației de alimentare au mers la un centru de deservire auto, acolo unde a fost scos tot carburantul din rezervor, erau 68 de litri.

Până la urmă s-a constatat că nimeni nu poartă nici o vină! Cum se face asta? Aflaţi că este bine cunoscut (dar din câte se pare nu de toţi) faptul că rezervorul unei maşini se poate alimenta cu mai mult carburant decât este specificat în cartea de identitate a vehiculului, la rubrica „capacitatea rezervorului”. Această practică nu este recomandată de producătorul maşinii, deoarece volumul carburantului poate să crească în urma temperaturilor ridicate din sezonul cald și, în cazul unor modele, alimentarea excesivă poate face motorul să ruleze într-un mod neuniform.

 

loading...

Comments are closed.