Alte știri

Șoferul patriot care cere pasagerilor să vorbească limba de stat a stârnit controverse printre moldoveni

Pinterest LinkedIn Tumblr

O fotografie dintr-un microbuz de rută din capitală a stârnit reacții contradictorii printre moldoveni. „Vorbim limba de stat”, acesta este credo-ul șoferului, un motto care a stârnit mai multe reacții printre internauți, de la respect la ură.

Vorbitorii de limbă română au apărat șoferul, spunând că această lozincă este un mijloc de a apăra demnitatea națională a moldovenilor, de a apăra limba natală și de a învăța rușii să respecte limba de stat. „Nu văd nimic ieşit din comun să vorbești limba țării în care locuiești. Este vorba de respect în primul rând și de bunul simț.” a scris o doamnă în comentarii. „Prin această imagine nu se încalcă drepturile minorităților. Minorităților li se oferă posibilitatea să învețe limba de stat, încă din școli. De ce aceștia nu o fac?„, se întreabă o altă doamnă.

La rândul lor, vorbitorii de limbă rusă au reacționat negativ, amenințând șoferul cu răfuială fizică în unele cazuri chiar. „Am trăit toată viața în Chișinău, am muncit legal, am plătit impozite și acum o mârșăvenie de țăran să-mi spună mie în ce limbă să vorbesc?„, a comentat o femeie imaginea. „În țara noastră îs foarte mulți debili, iar acest șofer e unul din ei.” a scris un alt internaut. „Să fie dat afară asta e puțin spus, pid*ul acesta trebuie împușcat pentru xenofobie„, scrie un al treilea comentator.

Sursă poză: Типичная Молдова

loading...

Comments are closed.