Alte știri

Sofia Sapega, iubita jurnalistului Roman Protasevici, va fi pusă sub acuzare în Belarus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Studenta rusă Sofia Sapega, iubita jurnalistului Roman Protasevici arestată alături de acesta la Minsk după deturnarea avionului Ryanair, va fi pusă sub acuzare în Belarus, au anunțat, luni, ministrul de externe al țării, Vladimir Makei, informează Digi24.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Cel mai probabil, procesul va avea loc în Belarus, având în vedere că toate informațiile despre activitățile subversive ale anumitor persoane descoperite structurile noastre”, a declarat Makei, potrivit The Moscow Times.

Sapega se confruntă cu trei acuzații penale: organizarea de încălcări ale ordinii publice, incitarea la ură și organizarea unor proteste în masă, fiecare dintre acuzații având pedepse cuprinse între trei și 15 ani de închisoare.

Momentan, rusoaica Sofia Sopega, în vârstă de 23 de ani, este arestată preventiv pentru o perioadă de două luni, potrivit avocatului său.

Aceasta a apărut săptămâna trecută într-o înregistrare făcută în detenție și postată pe un canal de Telegram Pro-Lukașenko în care recunoaşte că este editor al unui cont social media, Black Book of Belarus, pe care au fost publicate informaţii personale despre poliţişti, o infracţiune în fosta ţară sovietică.

Sofia Sapega a fost arestată împreună cu jurnalistul Roman Protasevici pe 23 mai, când autoritățile din Belarus au deturnat un avion de pasageri din cauza unei presupuse amenințări cu bomba.

Sapega, care are cetățenie rusă, mergea la Vilnius pentru a-și susține teza de masterat la Universitatea Europeană de Științe Umane, acolo unde studiază dreptul internațional.

Citește și: Marea Britanie se află în pragul unui nou val de Covid-19, provocat de tulpina indiană

loading...

Comments are closed.