Alte știri

Șoldănești: Localităţi de pe ambele maluri ale Nistrului adunate la festivalul „Podul cultural Rașcov – Vadul-Rașcov”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 15 sate de pe ambele maluri ale Nistrului au participat la Festivalul „Podul cultural Raşcov – Vadul-Raşcov”, care a avut loc la Vadul-Raşcov, raionul Şoldăneşti, transmite MOLDPRES.

Scopul festivalului a fost consolidarea relaţiilor culturale, turistice şi de prietenie între satele, situate la poalele stâncilor nistrene, începând cu raioanele Şoldăneşti şi Camenca până la Dubăsari.

Agenda festivalului a inclus evoluarea colectivelor folclorice, de dansatori, tarafuri din zona Nistrului de mijloc cu un program de cântece, dansuri şi secvențe teatralizate. Totodată, au fost organizate excursii la destinaţiile turistice din Vadul-Rașcov: Casa-muzeu „Dumitru Matcovschi”, Cimitirul evreiesc, Grotele în stânci, Clopotnița din sec. XV etc.

Pentru festival au fost pregătite expoziții de fotografie reprezentând atracţiile turistice din satele participante, expoziții cu desene ale elevilor din Rașcov și Vadul-Rașcov, proiecții de filme cu amintirile celor mai vârstnici locuitori ai acestor sate despre relațiile lor de prietenie cu vecinii de peste Nistru, tradiții, istorie, meșteșuguri, precum şi competiții sportive şi concursuri de desen pe asfalt, de bucate tradiţionale, un flash-mob al dansului „Coasa”, un rug și o horă a prieteniei pe malul Nistrului.

Menţionăm că, pe 27 mai, va avea loc al doilea festival cu același generic și aceleași activități, dar care se vor desfăşura în satul Rașcov din stânga Nistrului.

loading...

Comments are closed.