Externe

Soldatul nord-coreean care a fugit în Coreea de Sud sub gloanțele colegilor, în continuare în stare gravă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Soldatul nord-coreean rănit prin împușcare luni de armata nord-coreeană în timp ce fugea spre Coreea de Sud a fost operat pentru a doua oară, însă rămâne în stare gravă, a anunțat miercuri unul din medicii săi sud-coreeni, relatează AFP, citat de Agerpres.

Soldatul a fost vizat de circa 40 de focuri de armă, dintre care cel puțin șase l-au atins, după ce s-a lansat într-o cursă intensă pentru a traversa frontiera în „zona comună de securitate” (JSA) de la Panmunjom, singurul sector din Zona Demilitarizată (DMZ) unde cele două armate rivale sunt față în față.

Lee Cook-Jong, unul dintre medicii care îl supervizează, a spus că a doua intervenție chirurgicală la care a fost supus militarul nord-coreean s-a desfășurat bine, dar a precizat că el va trebui cel mai probabil să fie din nou operat, deoarece starea sa rămâne gravă.

Soldatul este sub respirație artificială, a adăugat el.

Se întâmplă foarte rar ca militari nord-coreeni să treacă în Coreea de Sud prin JSA, care este o atracție turistică majoră pentru străinii care vizitează Coreea de Sud.

Luni, soldatul a ajuns cu mașina în apropierea frontierei, după care s-a lansat într-o cursă nebună sub gloanțele forțelor nord-coreene, reușind în cele din urmă să se adăpostească în apropierea unei clădiri pe teritoriul Coreii de Sud.

Această dezertare survine într-un moment extrem de tensionat în peninsulă, din cauza continuării programelor nuclear și balistic ale Coreii de Nord.

Armata sud-coreeană a precizat că nu s-a produs niciun schimb de focuri între Nord și Sud cu ocazia acestei dezertări, care a avut loc în plină zi.

loading...

Comments are closed.