Alte știri

Solicitanții de subvenții în domeniul agriculturii vor putea depune dosarele online

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conceptul tehnic al Sistemului informațional „Evidenţa solicitanților şi beneficiarilor de subvenții” a fost aprobat de către Guvern, astfel că, evidența  cererilor şi acordarea subvențiilor în domeniul agriculturii va avea loc prin intermediului unui nou sistem informațional automatizat, transmite Telegraph.md

SIA ESBS este un sistem informațional automatizat, constituit dintr-un ansamblu de resurse și tehnologii informaționale, mijloace tehnice de program și metodologii, aflate în interconexiune, și destinat înregistrării, păstrării, utilizării informațiilor cu privire la solicitanţii de subvenţii, precum și dosarele de subvenționare de la înregistrarea acestora și până la arhivarea datelor.

De asemenea, sistemul include și platforma de aplicare elaborată de AIPA „Depune dosarul on-line”, ce reprezintă un prim pas de simplificare a procedurilor de lucru cu beneficiarii de subvenții, astfel încât producătorii agricoli să economisească timp și resurse pentru depunerea dosarului de subvenționare.

„Un astfel de sistem trebuia de mult implementat, deoarece acesta permite creşterea eficacităţii politicii de stat în domeniul agriculturii. Scopul creării acestuia constă în automatizarea proceselor legate de acordarea subvenţiilor pentru producătorii agricoli, de la identificarea solicitanţilor până la monitorizarea plăţilor. Sistemul va include posibilitatea de a depune cererile şi documentele prin internet, ceea ce va reduce costurile”, a declarat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju.

Citește și: COVID-19 MOLDOVA // Cel mai mare producător de ulei își sistează activitatea, fiind plasat în carantină

 

 

loading...

Comments are closed.