Social

Solicitare către Jurnal TV:  încetați profanarea şi batjocorirea memoriei Marelui Domnitor Ștefan cel Mare 

Pinterest LinkedIn Tumblr

Colectivul Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI face apel către instituţiile statului responsabile și către societatea civilă din Republica Moldova în vederea sensibilizării unor procese distructive care au ca efect denaturarea şi distrugerea valorilor istorico-culturale naţionale. Pe această cale ei se adresează în mod special redacţiei postului de televiziune Jurnal TV, cu solicitarea de a înceta profanarea şi batjocorirea memoriei şi numelui Marelui Domnitor, Ștefan cel Mare și Sfânt.

„Suntem de părerea că în cadrul emisiunii „Ora de ras”, acest personaj de o valoare istorică incomensurabilă este prezentat în mod schimonosit, batjocoritor şi lansat într-un dialog de prost gust cu criminalul-bolşevic Lenin. Batjocora, necinstirea şi spurcarea numelui „Ştefan cel Mare şi Sfânt” este un act de înjosire a întregului popor”, se arată în solicitare.

Colectivul Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI consideră că o atare situaţie nu mai poate fi tolerată şi lăsată fără reacţie. Din aceste considerente, astăzi, la orele 18.00, aceștia împreună cu veteranii vor organiza o acţiune de protest în faţa sediului Jurnal TV.

loading...

Comments are closed.