Politic

SONDAJ // 70% dintre moldoveni spun că Justiția este controlată de PAS, iar perchezițiile și arestările sunt răfuieli politice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Marea majoritatea a moldovenilor consideră că Justiția în țara noastră este controlată de PAS, iar reținerile care au loc în ultima perioadă sunt doar răfuieli politice. Sunt datele Barometrului socio-politic aprilie 2022, realizat de Compania IMAS.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit studiului, 68 la sută dintre cetățeni sunt de părerea că Justiția trece sub influența actualii puteri și doar 20% consideră că este independentă, alte 12% dintre respondenți au refuzat să răspundă la această întrebare.

Participanții la sondaj au fost întrebați și despre reținerile care au loc în ultima perioadă. Cei mai mulți cetățeni, 64%, le-au calificat drept show-uri menite să distragă atenția de la problemele din ţară și răfuieli politice. Doar 28% consideră că este vorba despre lupta cu corupția, iar 8 la sută nu au răspuns la întrebare.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1109 persoane în perioada 4-18 aprilie. Marja de eroare este de 3%. Comanditarul sondajului este Public Media.

loading...

Comments are closed.