Social

SONDAJ // Ce știu moldovenii despre noul tip de virus COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Experții iData au realizat un sondaj de opinie despre percepție în rândul populației privind COVID19.

Studiul a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ la nivel național, în perioada 13-15 martie 2020, prin metoda CATI.

În cadrul sondajului au participat 300 de persoane. Sondajul a fost efectuat prin două metode prin telefon și metoda expert. Studiul a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ la nivel național, în perioada 13-15 martie 2020. În cadrul sondajului au participat 17 experți care reprezintă 7 partide politice.

Eroarea maximă te eșantionare este de 5 %.

40 % din respondenți consideră că coronavirusul este periculos pentru Moldova.

Conform datelor colectate cetățenii țării sunt într-o măsură foarte mare informați despre noul tip de virus. Astfel, la întrebarea referitor la decese înregistrate în Moldova majoritatea respondenților cunosc că la noi în țară nu a fost înregistrata nici un caz de deces din cauza coronavirusului.

Referitor la modul de transmitere a noului virus, 33 % din cetățeni cunosc că acest virus se transmite prin atingere, 28 % prin salivă, iar alte 28 % consideră că acest virus se transmite prin aer.

Referitor la cunoașterea despre faptul că există un asemenea virus în lume practic toți respondenții au menționat că cunosc despre acest lucru.

La fel, respondenții cunosc că în țară au fost înregistrate cazuri de infectare cu coronavirus. Doar 8 % din cetățeni nu cunosc despre faptul că în țară au fost înregistrate asemenea cazuri.

Referitor la sistemul medical din Moldova 45 % din cetățeni nu au nici o părere bună, nici rea. 23 % au o părere bună, iar 16 % o părere rea despre sistemul medical.

Citește și: ACCIDENT: Un microbuz de rută a încercat să evite impactul cu un biciclist și a ajuns în șans

 

loading...

Comments are closed.