Politic

Sondaj: Deși nu și-a anunțat intenția de a candida, Silvia Radu este văzută de chișinăuieni ca favorit la funcția de Primar al Chișinăului

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unui sondaj de opinie, Asociația Sociologilor și Demograficlor din Moldova a întrebat chișinăuienii „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, pentru cine veți vota pentru funcția de primar general al capitalei.”. 

Astfel, se diferențiază două candidaturi care ar fi cotate cu cele mai mari șanse pentru a câștiga alegerile. Este vorba despre candidatul din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Ion Ceban care a fost nominalizat de către 20.5% și Silvia Radu, actualul primar interimar care nici măcar nu și-a anunțat intenția de a candidat pentru această funcție. Radu a fost nominalizată de 18.4% din persoanele intervievate.

Pe locul trei vine Maia Sandu, care deja a anunțat că sigur nu va candida, aceasta ar fi votată de 10.2%. Andrei Năstase, care este candidatul din partea blocului Platforma DA-PAS se bucură de doar 6.9% din chișinăuieni. Printre cei prezenți în liste se mai numără Dorin Chirtoacă, Valeriu Munteanu, Serafim Urechean și Ilian Cașu, dar procentajul lor este unul foarte mic.

primaria chisinau, sondaje sociologice, ion ceban sondaje, candidati primaria chisinau

loading...

Comments are closed.