Sondaj făcut de americani în 2019: Încrederea în PDM crește, PAS și Platforma DA pierd din susținere!

lideri politici chisinau, plahotniuc, maia sandu, dodon, nastase, pdm, psrm, pas, ppda
 

Ultimul sondaj făcut de Institutul Republican Internațional (SUA) în Moldova, cu o lună înainte de alegerile parlamentare, arată cum a evoluat încrederea cetățenilor în partidele politice de la Chișinău.

Din noiembrie 2018 până în ianuarie 2019, increderea în PSRM, partid condus de Zinaida Grecianîi, a crescut de la 32 la 39%, arată datele sondajului publicat ieri de către compania americană. Partidul Platforma DA condus de Andrei Năstase a pierdut din susținere căzând până la 9%, în timp ce Partidul Democrat condus de Vlad Plahotniuc a crescut de la 12 la 14%.

Totodată, în perioada lunii ianuarie 2019, partidul Maiei Sandu, PAS, se bucură de 13 la sută din încredere cetățenilor. De menționat că în noiembrie 2018, PAS, PDM și PPDA erau toți la același nivel de 12%, conform aceluiași sondaj (vedeți graficele comparative mai jos).

Cercetarea sociologică a fost efectuată IRI pe un eșantion de 1226 de cetățeni, care reprezintă toate raioanele Republicii Moldova, toate categoriile de vârste și sexe, vorbitori de limba rusă și română. Marja de eroare este sub 3%.

Total
0
Shares
Total
0
Share