Sondaj iData: Aproximativ 40% din cetățeni susțin vectorul PDM “Pro Moldova”

Aproximativ 40% din cetățenii din țara noastră susțin vectorul Pro-Moldova. Cel puțin așa arată rezultatele ultimului sondaj socio-politic realizat de Compania Date Inteligente SRL, prezentat joi, 15 februarie, la Chișinău.

Astfel, la întrebarea care ar trebui să fie vectorul geopolitic principal de dezvoltare al Republicii Moldova – 37,3% din respondenți au răspuns că susțin vectorul Pro-Moldova; 37,1 pledează pentru vectorul Pro-european; 23,0% au spus că susțin vectorul Pro-rus; iar 10,5% consideră că este necesară Unirea cu România.

Raportat la partidele politice de la Chișinău, vectorul pentru Moldova este promovat de PDM (Plahotniuc), vectorul pro-UE este susținut de partidele PAS cu DA și PLDM (Năstase și Maia Sandu), vectorul pro-Rusia este asociat cu socialiștii și Igor Dodon, iar vectorul pro-România este promovat cel mai insistent de liberali (Dorin Chirtoacă).

Sondajul de opinie a fost efectuat pe un eșantion de 1123 de persoane, în perioada 6-13 februarie 2019, în mai multe raioane ale Republicii Moldova. Marja de eroare este plus/minus 3%.


Total
0
Shares
Total
0
Share