Alte știri

SONDAJ // Maia Sandu înregistrează o prăbușire la capitolul credibilitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu înregistrează o prăbușire la capitolul credibilitate. În mai puțin de trei luni, încrederea în președintele țării a scăzut cu 14 puncte procentuale. Sunt datele Barometrului socio-politic realizat de IMAS, transmite Telegraph.md

Sondajul mai arată că oponentul Maiei Sandu, Igor Dodon, în această perioadă a crescut în sondaje.

Astfel, dacă la începutul acestui an, 63% dintre cetățeni aveau cea mai mare încredere în șeful statului, Maia Sandu, atunci peste trei luni credibilitatea în președinte a scăzut până la 49 la sută. Oponentul Maiei Sandu, președintele PSRM, Igor Dodon, în aceeași perioadă a înregistrat o creștere de la 35% până la 37%.

O scădere considerabilă la capitolul credibilitate se atestă și la primarul de Bălți, Renato Usatîi, de la 31% până la 21%. Liderul PPDA, Andrei Năstase, și ex-președintele țării, Vladimir Voronin, au scăzut cu 6 puncte procentuale.

Sondajul a fost realizat în perioada 9-23 martie, la comanda Public Media. La sondaj au participat 1115 de respondenți, marja de eroare fiind de 3%.

Citește și: SONDAJ // Cei mai mulți moldoveni vor ca Maia Sandu să renunțe la anticipate și să se concentreze pe probleme mult mai serioase

loading...

Comments are closed.