SONDAJ // Numărul cetățenilor care se informează se informează din comunicatele Ministerului Sănătății despre Covid-19 a crescut de aproape trei ori

Un nou sondaj al companiei Date Inteligente (iData) arată că numărul cetățenilor care se informează din comunicatele Ministerului Sănătății despre evoluția pandemiei de Covid-19 a crescut de aproape trei ori în comparație cu studiul precedent, din luna martie. Potrivit Barometrului electoral din 2020, lansat astăzi, circa 50% din cetățeni consultă informațiile autorității publice.

În comparație cu rezultatele sondajului precedent al iData (perioada 13-15 martie), procentajul celor care se informează din comunicatele ministerului a crescut de la circa 20% până la 50%. A sporit și încrederea respondenților față de informațiile instituției, de la circa 10% la 16%, poziționându-se pe locul doi după televiziune.

Potrivit sondajului, comunicatele ministerului sunt aproape la fel de populare ca rețelele de socializare (52%) și site-urile de știri (54%). Ultimele au înregistrat o creștere de 14% în preferințele cetățenilor, comparativ cu datele ultimului studiu.

Televiziunea rămâne sursa primară de informare pentru 82% din respondenți și se menține în top la capitolul încredere.

„Mai puțin de 1% nu se informează deloc despre Covid-19, ceea ce arată un interes enorm față de acest subiect, și în mediu fiecare respondent a numit 2-3 surse de informare”, a comentat Mihai Bolocan, directorul executiv iDate, la prezentarea rezultatelor.

A crescut și încrederea respondenților față de medici, în calitate de sursă de informare despre Covid-19 –  de la 1,7% până la 8%. Totodată, a scăzut brusc încrederea în rude și prieteni ca sursă de informare la subiect – de la 11% până la 2%.

Datele au fost colectate la telefon, în perioada 30 martie – 4 aprilie. Eșantionul a inclus respondenți din 381 de localități, rezultatele având o eroare maximă  de +/- 3%.

Citește și: MADRM atenționează cetățenii că arderea resturilor vegetale se pedepsește cu amendă

Total
0
Shares
 
Total
0
Share