Politic

(sondaj) Pavel Filip a devansat-o pe Maia Sandu! Iată în cine au cea mai multă încredere moldovenii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi în cadrul unei conferințe de presă, Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova au prezentat un nou sondaj. Printre datele prezentate de aceștia a fost prezent și un grafic care arăta încrederea moldovenilor în politicieni. Pe primul loc în acest top s-a clasat președintele Igor Dodon, urmat de Pavel Filip și Andrei Năstase, Maia Sandu fiind abia pe locul 4.

Întrebați de sociologi, care este personalitatea politică din Republica Moldova în care dvs. aveți cea mai mare încredere, 26.7% au răspuns că acesta este Igor Dodon, 7.5%, Pavel Filip, 6.2% Andrei Năstase, iar Maia Sandu a fost aleasă de doar 2.9%.

sondaje sociologice, sondaj demografic, popularitate politicieni, maia sandu sondaj, pavel filip sondaj, nastase in sondaje, cei mai populari politicieni

Dintre cei deciși, adică 53.2% din intervievați, de cea mai multă încredere se bucură șeful statului, Igor Dodon, 50.2%, Prim-ministrul, Pavel Filip de 14.1%, Andrei Năstase 11.6% și Maia Sandu doar 5.4%.

sondaje sociologice, sondaj demografic, popularitate politicieni, maia sandu sondaj, pavel filip sondaj, nastase in sondaje, cei mai populari politicieni

La întrebarea, câtă încredere aveți în personalitatea politică Igor Dodon, 19.8% au răspuns că foarte multă, 32.5% au răspuns că au o oarecare încredere, 26.9% nu prea au încredere, iar 15.8% nu au încredere deloc.

La aceeași întrebare doar că despre prim-ministrul Pavel Filip, 7.6% au răspuns că au foarte mare încredere, 25.3% au răspuns că au o oarecare încredere, 30.5% nu prea au încredere, iar 26.6% nu au încredere deloc.

Ce ține de Andrei Năstase, atunci 8.2% au mare încredere, 22% au oarecare încredere, iar 34.6% nu prea au încredere pe când 23.5% nu au deloc încredere. La rândul ei, Maia Sandu are încrederea deplină a 5.4% din intervievați, 18.1% au o oarecare încredere, 34% nu prea o au, iar 32.5% nu au încredere deloc în lidera PAS.

politicieni pro-europeni, politicieni sondaje, dodon popularitate, filip popularitate, nastase in sondaje, platforma da sondaje, maia sandu si pavel filip, alianta pas platforma da, pldm ratting

loading...

Comments are closed.