Politic

Sondaj: Va fi oare demis Dorin Chirtoacă sau nu?

Pinterest LinkedIn Tumblr

În urma unui sondaj realizat la comanda unui partid din Moldova, care se referă strict la situația politică din Chișinău, locuitorii capitalei au fost intervievați care este opinia lor vis-a-vis de referendumul din 19 noiembrie. Va fi sau nu demis primarul Dorin Chirtoacă.

Astfel la întrebarea:

Credeți că primarul general Dorin Chirtoacă va fi demis în cadrul referendumului din 19 noiembrie?

22,5% (117 persoane) declară că – „Absolut sigur că va fi demis”,

34,7% (180 persoane) – „Sunt sigur că va fi demis”,

33,5% – „Nu sunt sigur că va fi demis”,

iar 9,2% – „Absolut sigur că nu va fi demis”.

Breaking News  scrie că totodată, 33,5% din cei chestionați spun că sigur vor lua în considerație ce partid promovează referendumul, 20,5% – mai degrabă vor lua în considerație, 22,3% – mai degrabă nu vor lua în considerație, 21,7% – deloc nu vor lua în considerație.

La întrebarea dacă orașul are nevoie de un conducător nou sau e mai bine ca Dorin Chirtoacă să rămână primar, 66,6% au optat pentru un nou conducător, iar 33,4% cred că e mai bine să rămână primar Dorin Chirtoacă.

La întrebarea privind participarea la referendum, 56% au declarat că sigur vor participa, 22,8% – probabil vor participa, 8,3% – probabil nu vor participa, 9,3% – sigur nu vor participa, iar 3,3% – nu au știut ce să răspundă, informează Breaking News.

Pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă spun că vor vota 54,5%, contra – 27,7%. Restul nu s-au decis, nu au știut ce să răspundă, nu au dorit să răspundă sau nu vor participa.

loading...

Comments are closed.