Sondaj: Vlad Plahotniuc peste Năstase și la un pas de Maia Sandu la capitolul încrederea cetățenilor

Alegerile anticipate ar favoriza cel mai mult Partidul Democrat, constată analistul politic Anatol Țaranu, pdm plahotniuc, alegeri parlamentare moldova 2019, psrm dodon, partidul socialistilor, acum da pas maia sandu andrei nastase, 

Astăzi, Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie cu tema „Situația socio-politică din Republica Moldova în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 în viziunea populației”.

Potrivit datelor prezentate în sondaj, liderul PDM Vlad Plahotniuc este peste liderul PPDA Năstase și la un pas de Maia Sandu la capitolul încrederea cetățenilor. Pe locul întîi s-a clasat președintele statului, Igor Dodon, cu peste 25%.

dodon maia sandu plahotniuc nastase

În graficul de mai sus sunt prezentate cifrele din totatul respondenților chestionați (deciși + indeciși), iar în grafiul de mai jos vedeți procentele de încredere din totatul cetățenilor deciși.

Astfel, Maia Sandu este în top cu 10,9%, Vlad Plahotniuc cu 10,5% în timp ce Andrei Năstase are 7,5 la sută și Zinaida Grecianîi cu 7,3%. Pe următoarele locuri se regăsesc Ilan Șor, Pavel Filip și Ion Ceban. Restul politicienilor au acumulat sub 3 la sută din încrederea alegătorilor.

Sondajul a fost efectuat de Asociația Sociologilor și Demografilor, la începutul lunii mai, pe un eșantion de 1 189 de participanți din majoritatea satelor și orașelor din Republica Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share