Alte știri

Sondajul realizat de ONG-urile Maiei Sandu îl scot din joc pe Andrei Năstase. Liderul Platformei DA a fost cotat cu 1%!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un nou sondaj de opinie realizat de IDIS Viitorul, a arătat că în viitorul Parlament vor accede doar trei partide politice: PSRM, PAS și PDM. Conform datelor sondajului partidul Platforma DA nu ar trece pragul electoral, iar liderul acestui partid, Andrei Năstase, a fost cotat cu doar 1%.

Întâmplător sau nu, dar sondajul a fost prezentat exact acum când la Chișinău tot mai mulți politicieni, analiști politici și jurnaliști vorbesc despre alianțele postelectorale. Și asta chiar dacă până la alegerile parlamentare mai este un an.

Unele voci spun că sondajul a fost realizat cu scopul de al scoate pe Andrei Năstase din joc. Sau este cunoscut faptul că experții IDIS Viitorul, foști membri și susținători ai PLDM, au susținut-o activ pe Maia Sandu în alegerile prezidențiale. Și dacă este să facem o mică incursiune în istoria recentă a politicii moldovenești, ne vom aminti că tot prin sondaje, Maia Sandu a devenit candidat unic al partidelor de opoziție, în defavoarea lui Andrei Năstase. Fapt care a și făcut ca după alegeri, Maia Sandu să fie văzută și tratată ca singurul lider al opoziției pro-europene, iar liderul Platformei DA să ajungă la 1%.

Recent, într-o emisiune la Jurnal TV, atât moderatorul Val Butnaru cât și Andrei Năstase, făceau presiuni pe Maia Sandu ca aceasta să spună clar dacă acceptă să meargă în alegeri într-un bloc cu Platforma DA, sau totuși va merge separat. Maia Sandu a evitat și evită în continuare să dea un răspuns clar, declarând că încă nu este momentul oportun.

Sondajul prezentat azi de IDIS Viitorul pare să fie însă răspunsul Maiei Sandu pentru Andrei Năstase. Dânsa nu are nici o plăcere să tragă după ea pe oamenii lui Năstase, în defavoarea membrilor din partidul ei. Și este deja clar pentru toată lumea că Maia Sandu nu va accepta să meargă într-un bloc politic cu un partid care nu va trece pragul electoral, iar liderul său este cotat la 1%.

loading...

Comments are closed.